Auto

Een auto is een zelfrijdend vervoermiddel dat zelfstandig kan voortbewegen, uitgevonden in de 18e eeuw in Europa. Deze eerste modellen werkten alleen onder gunstige omstandigheden, aangezien het werkt met een zeil. Hiervoor is een wind nodig, die uit de rug van de auto komt, aangezien de wind die tegen de auto aanblaast je terugblaast.

Voor de aandrijving van de auto worden over het algemeen verbrandingsmotoren gebruikt, met fossiele brandstoffen als hoofdzakelijke brandstof. Alternatief zijn er ook hybride aandrijvingen en elektrische aandrijvingen die gedeeltelijk of volledig op elektriciteit rijden.

Er zijn vele merken auto’s, waaronder:

  • Ford, een van de eerste merken, opgericht in Amerika
  • Volkswagen, een van de meest bekende merken op de wereld, opgericht in Duitsland.
  • Ferrari, een icoon voor luxe, opgericht in Italië.

Naast vele merken auto’s zijn er ook verschillende soorten auto’s, met als drie bekendste de Sedan, Stationwagon en Hatchback, waarbij sedan’s vaak zakelijker eruitzien dan de andere twee, waarbij de andere twee meer functioneel zijn.

Taxi

Een taxi is een auto, of autobus, bestuurd door een chauffeur. Een taxi komt op mensen af die een taxi bellen, of als de taxi gereserveerd is. De prijs van een rit ligt vooral aan het soort taxi, de afstand, of een van te voren afgesproken ritprijs. Het woord taxi komt van het Franse woord taximètre, een analogie van het griekse woord taxis, wat betaling betekent. Een taxi is vaak en personenauto, speciaal ingericht om klanten te kunnen vervoeren. In veel landen of steden hebben taxi’s een speciale kleur, een kleur die uitstaat van de normale auto’s, zoals het fel gele van de taxi in New York City.

Den Bosch

Den Bosch is een middelmatig grote stad, met iets meer dan 150.000 inwoners. Veel van deze mensen hebben geen auto, maar willen zichzelf wel verplaatsen, en hierom huren zij vaak een taxi in Den Bosch in, maar vaak zijn er ook grotere groepen, die niet in een taxi passen, en huren hierom vaak een taxi bus in Den Bosch in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *