Taxi in Rosmalen

Een auto is een zelfrijdend vervoermiddel dat zelfstandig kan voortbewegen, uitgevonden in de 18e eeuw in Europa. Deze eerste modellen werkten alleen onder gunstige omstandigheden, aangezien het werkt met een zeil. Hiervoor is een wind nodig, die uit de rug van de auto komt, aangezien de wind die tegen de auto aanblaast je terugblaast.

Voor de aandrijving van de auto worden over het algemeen verbrandingsmotoren gebruikt, met fossiele brandstoffen als hoofdzakelijke brandstof. Alternatief zijn er ook hybride aandrijvingen en elektrische aandrijvingen die gedeeltelijk of volledig op elektriciteit rijden.

Er zijn vele merken auto’s, waaronder:

  • Ford, een van de eerste merken, opgericht in Amerika
  • Volkswagen, een van de meest bekende merken op de wereld, opgericht in Duitsland.
  • Ferrari, een icoon voor luxe, opgericht in Italië.

Naast vele merken auto’s zijn er ook verschillende soorten auto’s, met als drie bekendste de Sedan, Stationwagon en Hatchback, waarbij sedan’s vaak zakelijker eruitzien dan de andere twee, waarbij de andere twee meer functioneel zijn.

Taxi

Een taxi is een auto, of autobus, bestuurd door een chauffeur. Een taxi komt op mensen af die een taxi bellen, of als de taxi gereserveerd is. De prijs van een rit ligt vooral aan het soort taxi, de afstand, of een van te voren afgesproken ritprijs. Het woord taxi komt van het Franse woord taximètre, een analogie van het griekse woord taxis, wat betaling betekent. Een taxi is vaak en personenauto, speciaal ingericht om klanten te kunnen vervoeren. In veel landen of steden hebben taxi’s een speciale kleur, een kleur die uitstaat van de normale auto’s, zoals het fel gele van de taxi in New York City.

Rosmalen

Rosmalen is een deelgemeente van ’s-Hertogenbosch, wat ook wel Den Bosch heet. Met circa 30.000 inwoners moeten er ook mensen rond komen, ook als ze geen auto hebben. Hierom vragen mensen of huren mensen vaak een taxi in Rosmalen, om hiermee alsnog rond te kunnen gaan, zonder een auto of openbaar vervoer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *